In Soos Dead Sea Spa producten voor huisdieren wordt de genezende kracht van mineralen uit de Dode Zee gecombineerd met een bijzondere mix van natuurlijke ingrediënten zoals essentiële oliën, vitamines, mineralen en plantenextracten. Deze unieke lijn bezit alle kwaliteiten die gezocht worden in goede huisdier producten: het hydrateert en voedt huid en vacht, heeft een weldadig verzorgende werking, het haar droogt snel en het zorgt voor een mooie glanzende vacht.

 

Deze ruime dierproefvrije collectie van professionele kwaliteit heeft een product voor elk vacht- en huidtype, een evenwichtige pH en bevat geen SLS (sulfaat) en parabenen. De unieke samenstelling maakt het geschikt voor mens en dier. De Soos Dead Sea Spa producten zijn minimaal 1:10 geconcentreerd en dus zuinig in gebruik.

 

Dode Zee voordelen:

Een mooie glanzende vacht komt voort uit een goed functionerende huid en gezonde haarwortels. De belangrijkste elementen die in de Dode Zee voorkomen zijn Broom (kalmeert, verzacht en ontspant), Magnesium (stimuleert de huidbarrière functie én het afweersysteem), Kalium (vochtbalans van huidcellen), Natrium en Calcium (stimuleert natuurlijke genezing), Jodium (ontsmettend), Strontium en Lithium (ontstekingsremmend), Zink (keratinevorming, gezonde haargroei).

Mineralen van de Dode Zee hebben een aantal bijzonder belangrijke eigenschappen, essentieel voor de behandeling van de huid en vacht bij huisdieren. 

  • De eigenschap vocht vast te houden en aan te trekken, het hygroscopisch vermogen. Dit zorgt ervoor dat het vochtgehalte van de huid in balans wordt gebracht.
  • Het helpt dode huidcellen van de opperhuid te verwijderen, het vermogen van exfoliatie. Belangrijk voor de behandeling van een schilferige en geïrriteerde huid.
  • Het bevordert de genezingsprocessen van de huid, het regeneratievermogen.
  • Verhoogt de circulatie waardoor voedingsstoffen naar de huid worden gebracht, terwijl gifstoffen worden afgevoerd.
  • Stimuleert de bloedcirculatie wat zorgt voor een goede bloedtoevoer naar de haarwortels.

 

SLS en parabenen vrij:

SLS (Sodium Lauryl (Laureth) Sulfaat) is een goedkope toevoeging voor de schuimvorming. Het werkt uitdrogend wat kan leiden tot irritatie van de huid en andere nare reacties zoals roodheid en schilfers. Daarom gebruikt Soos Dead Sea Spa producten Sodium Lauroyl Methyl Isethionate. Dit is een wateroplosbare, van kokosnoot afgeleide milde oppervlakteactieve stof die ook sulfaatvrij is en wordt beschouwd als een van de veiligste op de markt.

Parabenen is een conserveringsmiddel, waarover inmiddels de nodige twijfels zijn gerezen. Er wordt wel gedacht dat producten met parabenen beter niet op een beschadigde huid moeten worden gebruikt en kunnen in bepaalde gevallen een allergische reactie veroorzaken. Gelukkig heeft zout van zichzelf een conserverende werking.

Winkelwagen

   Wekelijks bezorgschema 

Maandag: Noord-Brabant en Limburg (indien besteld voor zondagmiddag 12.00 uur)

Dinsdag: Drenthe, Groningen, Flevoland en Friesland (indien besteld voor maandagmiddag 12.00 uur)

Woensdag: Gelderland en Overijssel (indien besteld voor dinsdagmiddag 12.00 uur)

Donderdag: Noord-Holland en Utrecht (indien besteld voor woensdagmiddag 12.00 uur)

Vrijdag: Zuid-Holland en Zeeland (indien besteld voor donderdagmiddag 12.00 uur)

Alle bestellingen na 12.00 uur 's middags worden automatisch doorgeschoven naar de eerstvolgende uitleverdag van de betreffende provincie.

 

Bezorgkosten

De bezorgkosten bedragen €5,95 ongeacht het gewicht. Bij minimale besteding van €150,00 aan producten, wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd. Wij hanteren geen minimale afname.

© 2021 - 2022 Pet Products Ginny | sitemap | rss